Targi opakowań i technologii spożywczych
21 Sep 2016 08:55

Rozmowa z Arturem Stasiakiem, przedstawicielem firmy KJOW, partnerem Ptak Warsaw Expo w zakresie organizacji spotkań kupców sieci handlowych z dostawcami i producentami branży przetwórstwa spożywczego. Podczas organizowanych w dniach od 7 do 9 marca 2017 r. w Ptak Warsaw Expo Targów Techniki Pakowania i Opakowań WARSAW PACK 2017 i odbywających się równolegle Targów Technologii Spożywczych WARSAW FOOD TECH 2017 odbędą się Specjalistyczne Targi Spożywcze FOOD MARKET COURT 2017. Co to będą za wydarzenia? Artur Stasiak: Podczas Targów Opakowań WARSAW PACK oraz Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych Warsaw Food Tech będziemy mieli przyjemność organizować aż trzy wydarzenia. Będą to: „Meat Market” – spotkanie dostawców i kupców mięsa oraz wyrobów mięsnych, które będzie się odbywało 7 marca 2017 r., „Food Convenience” – spotkanie dostawców i kupców dań gotowych zaplanowane na 8 marca 2017 r. oraz organizowany przez nas po raz pierwszy „POW-er” – spotkanie dostawców i kupców przetworów owocowo-warzywnych, które będzie miało miejsce w środę, 9 marca 2017 r. Wydarzeniom będą towarzyszyły specjalistyczne wykłady, konsultacje eksperckie lub interesujące prezentacje. Wszystkie konferencje będą się odbywały w wyjątkowej atmosferze, sprzyjającej prowadzeniu rozmów i nawiązywaniu kontaktów biznesowych. Jednak spotkania, wykłady i prezentacje to z pewnością nie wszystko. Na co jeszcze mogą liczyć uczestnicy „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-er”? A.S.: Podczas wszystkich wydarzeń będzie funkcjonowała „Strefa VIP” – będzie to ekskluzywne miejsce, pozwalające na komfortowe prowadzenie spotkań biznesowych. Co więcej, kolejnym wydarzeniem towarzyszącym będą Specjalistyczne Targi Spożywcze „Food Market Court” dla branży mięsnej, dań gotowych i przetwórstwa owocowo-warzywnego – gdzie można będzie zapoznać się z najnowszą ofertą producentów i dystrybutorów ww. branż. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewniane przez nas warunki spełniały oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości. „Meat Market” i „Food Convenience” to wydarzenia dobrze znane w branży mięsnej i dań gotowych. Proszę powiedzieć nieco więcej o korzyściach płynących z uczestnictwa w tych konferencjach. A.S.: „Food Convenience”, odbywające się jeszcze w zeszłym roku pod nazwą „Fresh Convenience”, to spotkanie dostawców produktów typu convenience z kupcami z sieci handlowych. Wszystkie rozmowy biznesowe odbywają się w komfortowych warunkach Kupieckiego Centrum Handlu, odwrotności typowych targów, gdzie swoje stoiska mają kupcy poszczególnych sieci handlowych, a odwiedzającymi są oferujący produkty i wyroby. Wydarzeniem towarzyszącym „Food Convenience” jest prezentacja i degustacja dań gotowych przygotowywanych na bieżąco przez kucharzy. Następnie potrawy są oceniane. Podobnie działa „Meat Market” z tą różnicą, że wydarzeniem towarzyszącym rozmowom handlowym są wykłady prowadzone przez ekspertów z branży. „POW-er” to konferencja, która w 2017 r. odbędzie się po raz pierwszy. Co wyróżnia to wydarzenie? A.S.: „POW-er” to konferencja, którą organizujemy pod hasłem „Siła przetwórstwa owocowo-warzywnego w Polsce”. To wyjątkowe wydarzenie w skali naszego kraju. Podczas „POW-er” przede wszystkim będą się odbywały spotkania przetwórców i importerów z branży z kupcami. Umożliwią one nawiązanie nowych kontaktów biznesowych oraz rozpoczęcie współpracy. Będą towarzyszyły im wykłady dotyczące rynku i sprzedaży przetworów owocowo-warzywnych w Polsce oraz towarów przeznaczonych na eksport. Dlaczego warto uczestniczyć w organizowanych przez Państwa wydarzeniach? A.S.: Wszystkie trzy wydarzenia to niepowtarzalna okazja dla dostawców na nawiązanie kontaktów biznesowych z największymi sieciami handlowymi w Polsce i za granicą. Dzięki temu, że w ciągu jednego dnia w jednym miejscu gromadzą się setki osób z branży, a atmosfera sprzyja rozmowom biznesowym, naprawdę łatwo o zainicjowanie obiecujących negocjacji i zawarcie intratnych umów. Co więcej, kupcy mogą także łatwo odnaleźć interesujące ich produkty i rozpocząć rozmowy z dostawcami. Dzięki temu udział w wydarzeniu może być ogromnym krokiem w kierunku rozwoju firmy, który umożliwi poszerzenie grona odbiorców, a tym samym podniesienie rozpoznawalności firmy i relatywne zwiększenie jej przychodów. Jak dużym zainteresowaniem w poprzednich latach cieszyły się wydarzenia organizowane przez KJOW? A.S.: Nasze konferencje cieszą się dużym zainteresowaniem. Wystarczy tylko wspomnieć, że w zeszłym roku organizowane przez nas jedno z największych wydarzeń w branży owocowo-warzywnej „Fresh Market”, odbywające się we wrześniu w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim, gościło około 350 osób ze 150 firm. Nowe wydarzenia natomiast, takie jak „Meat Market” i „Food Convenience”, liczyły około 150 uczestników z 60 firm. Zgodnie z naszymi przewidywaniami w 2017 roku organizowane przez nas konferencje będą cieszyły się jeszcze większym zainteresowaniem. Wnioskujemy to na podstawie dużego zainteresowania i nieustannie napływających zapytań od naszych potencjalnych gości i partnerów. A dlaczego zdecydowali się Państwo na to, aby konferencje odbywały się właśnie w czasie trwania WARSAW PACK i Warsaw Food Expo w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie? A.S.: Branża mięsna, dań gotowych czy przetworów owocowo-warzywnych nie mogłaby istnieć bez innowacyjnych opakowań i nowych technologii, dlatego uznaliśmy za naturalne, iż nasze wydarzenia powinny towarzyszyć targom WARSAW PACK i Warsaw Food Tech. Co więcej, to także wygodne rozwiązanie dla dostawców i handlowców, którzy będą mogli uczestniczyć w wielu wydarzeniach w tym samym czasie. Pozwoli to na oszczędność cennego czasu przeznaczonego na delegacje i sprawi, że kilkudniowy wyjazd stanie się naprawdę opłacalny. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z programami nadchodzących wydarzeń na naszych stronach internetowych. Do zobaczenia w marcu 2017 roku na „Meat Market”, „Food Convenience” i „POW-er”. Zapraszamy do rezerwacji stoisk na Food Market Court. Więcej informacji: TargiOpakowan.pl oraz CentralneTargiSpozywcze.pl