Nowe gumy Mentos w opakowaniu z zamknięciem na rzepy
1 Jan 1970 13:12

Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Velcro Companies, producent popularnych zamknięć rzepowych, debiutuje na rynku cukierków i słodyczy. Firma ogłosiła właśnie, że nowe opakowania Mentos Pure Fresh Gum Wallet Packs sprzedawane na terenie USA zostaną wyposażone w system zamykania VELCRO PRESS-LOK, który jest prosty w użyciu, wygodny, a dzięki szczelności pojemnika gwarantuje zachowanie przez produkt długotrwałej świeżości.

„Perfetti Van Melle przesuwa granicę tego, co branża słodyczy może zrobić dla zaspokojenia oczekiwań klientów” - powiedziała Sylvia Buxton pełniąca w firmie funkcje wiceprezesa. „Ze znakiem towarowym VELCRO na naszych opakowaniach zapewniamy dodatkową wartość klientom, którzy mogą być pewni, że ich ulubione gumy Mentos są bezpiecznie – i łatwo – zamknięte w opakowaniu.”

Nowe opakowanie o wymiarach portfela zawiera 12 kawałków bezcukrowej gumy do żucia Mentos dostępnej w trzech smakach. Zamknięcie PRESS-LOK zastosowane do zamykania torebek jest wystarczająco cienkie, by klienci nie musieli martwić się o zmieszczenie ich w kieszeni spodni czy w torebce.

„Współpraca z Perfetti Van Melle jest ekscytująca; wyznacza pierwszy przypadek, gdy nasze zamknięcie PRESS-LOK zostaje użyte przy produkcie cukierniczym” - wyjaśnia Jurjen Jacob, wiceprezes ds. marketingu i innowacji w Velcro Companies. „Te zamknięcia pozwoliły stworzyć skuteczne, cienkie opakowanie, które zachowuje świeżość produktów i ułatwia ich przenoszenie, co docenią zarówno producenci, jak i konsumenci.”

System zamykania VELCRO PRESS-LOK to zastrzeżona technologia typu „hook-to-hook” (czyli haczykowe zamknięcie typu rzep), stworzone z myślą o branży opakowań giętkich. Do zamknięcia opakowania wystarczy lekki docisk obu taśm.

Na podstawie informacji Velcro Companies opracował TK