MULTIVAC Summit 2021 wystartuje w marcu
1 Jan 1970 11:19

Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dwoma marcowymi imprezami koncern MULTIVAC rozpocznie Summit 2021, szczyt poświęcony wszystkim aspektom przetwórstwa i pakowania żywności, na który złożą się zarówno fizyczne spotkania „twarzą w twarz”, jak również wirtualne webinaria. Pierwsze dwa wydarzenia poświęcone tematom „Zrównoważonego Rozwoju i Cyfryzacji” oraz „Rozwiązaniom dla przemysłu przetwórstwa mięsnego” będą odbywać się równolegle w dniach 8-25 marca 2021 r. w centrali firmy w Wolfertschwenden oraz w wirtualnym środowisku.

Więcej informacji oraz formularz rejestracyjny można znaleźć tutaj.

  Klienci MULTIVAC i inni rynkowi gracze zyskają szansę poznania obecnych i przyszłych wyzwań, przed którymi stoi branża – najpierw, począwszy od 8 marca, w trakcie wirtualnych sesji na żywo, a następnie od 22 marca w małych grupach „twarzą w twarz”, spotykających się z zachowaniem wszelkich obostrzeń narzuconych przez pandemię koronawirusa. Pokazy techniczne i indywidualne rozmowy z ekspertami, jak również praktyczne prezentacje na żywo w Centrum Szkoleń i Innowacji lub w nowym Centrum Zastosowań MULTIVAC, będą odbywać się w sesjach porannych i popołudniowych. Od kwietnia treści tych sesji będą dostępne również na platformie MULTIVAC City.

1. Zrównoważony Rozwój i Cyfryzacja

W centrum uwagi imprezy pod tym tytułem znajdą się megatrendy w sektorze opakowań oraz zrównoważone rozwiązania opakowaniowe firmy MULTIVAC. W Centrum Szkoleń i Innowacji można będzie zobaczyć na żywo proces pakowania żywności w tacki z kartonu nadającego się do recyklingu, a także w próżniowe opakowania MultiFresh typu skin produkowane z wykorzystaniem wstępnie dociętej tektury z włókien papierowych. Oprócz tego zaprezentowane zostaną rozwiązania cechujące się atrakcyjnym, ale jednocześnie ekologicznym charakterem.

Agenda obejmie również cyfrowe produkty i usługi MULTIVAC, między innymi nowy portal klienta "myMULTIVAC", jak również inteligentne usługi i wsparcie na żywo, które zapewniają osiągnięcie maksymalnej wydajności i wysokiej wartości dodanej.

2. Krojenie i Pakowanie w Obróbce Mięsa

Jednym z najważniejszych punktów drugiej z imprez, poświęconej wszelakim rozwiązaniom dla przemysłu przetwórstwa mięsnego, będzie w pełni automatyczne krojenie i pakowanie przetworzonych produktów mięsnych na dwóch liniach krajalnic w nowym Centrum Zastosowań MULTIVAC. Scentralizowane sterowanie każdą linią pakującą z pomocą MULTIVAC Line Control (MLC) gwarantuje osiągnięcie maksymalnej niezawodności procesu. Uczestnicy będą mogli również dowiedzieć się, w jaki sposób mogą zwiększyć wydajność przy etykietowaniu i znakowaniu opakowań termoformowanych, a także jak podnieść efektywność procesu pakowania poprzez automatyczną kontrolę etykiet i nadruków. Program uzupełnią przykłady rozwiązań z branży mięsnej i wędliniarskiej oraz obszerna prezentacja wsparcia posprzedażowego firmy MULTIVAC.

Na koniec uczestnicy mogą zarejestrować się na ekskluzywne spotkanie z ekspertami „Meet the experts”, podczas którego zyskają okazję przedyskutowania z ekspertami MULTIVAC z Centrum Innowacji swych własnych pytań dotyczących wszystkich aspektów pakowania, żywności i aktualnych trendów.

Kolejne sesje

Cykl imprez będzie kontynuowany w kolejnych miesiącach, gdy odbędą się następne sesje poświęcone tematom interesującym branżę, zatytułowane: „Doświadczenie w produkcji liniowej i automatyzacji”, „Rozwiązania do pakowania białek, świeżych produktów i dań gotowych do spożycia”, „Rozwiązania dla branży przetwórstwa mięsa” zorganizowane przy współudziale TVI, „Rozwiązania dla małych i średnich przedsiębiorstw i biznesów wytwarzających produkty rękodzielnicze” oraz „Rozwiązania dla firm piekarniczych” z udziałem spółki-córkiFRITSCH.

Opracowano na podstawie informacji firmy MULTIVAC