MULTIVAC Summit 2021 wystartuje w marcu
16 Feb 2021 11:19

Dwoma marcowymi imprezami koncern MULTIVAC rozpocznie Summit 2021, szczyt poświęcony wszystkim aspektom przetwórstwa i pakowania żywności, na który złożą się zarówno fizyczne spotkania „twarzą w twarz”, jak również wirtualne webinaria. Pierwsze dwa wydarzenia poświęcone tematom „Zrównoważonego Rozwoju i Cyfryzacji” oraz „Rozwiązaniom dla przemysłu przetwórstwa mięsnego” będą odbywać się równolegle w dniach 8-25 marca 2021 r. w centrali firmy w Wolfertschwenden oraz w wirtualnym środowisku.

Więcej informacji oraz formularz rejestracyjny można znaleźć tutaj.

  Klienci MULTIVAC i inni rynkowi gracze zyskają szansę poznania obecnych i przyszłych wyzwań, przed którymi stoi branża – najpierw, począwszy od 8 marca, w trakcie wirtualnych sesji na żywo, a następnie od 22 marca w małych grupach „twarzą w twarz”, spotykających się z zachowaniem wszelkich obostrzeń narzuconych przez pandemię koronawirusa. Pokazy techniczne i indywidualne rozmowy z ekspertami, jak również praktyczne prezentacje na żywo w Centrum Szkoleń i Innowacji lub w nowym Centrum Zastosowań MULTIVAC, będą odbywać się w sesjach porannych i popołudniowych. Od kwietnia treści tych sesji będą dostępne również na platformie MULTIVAC City.

1. Zrównoważony Rozwój i Cyfryzacja

W centrum uwagi imprezy pod tym tytułem znajdą się megatrendy w sektorze opakowań oraz zrównoważone rozwiązania opakowaniowe firmy MULTIVAC. W Centrum Szkoleń i Innowacji można będzie zobaczyć na żywo proces pakowania żywności w tacki z kartonu nadającego się do recyklingu, a także w próżniowe opakowania MultiFresh typu skin produkowane z wykorzystaniem wstępnie dociętej tektury z włókien papierowych. Oprócz tego zaprezentowane zostaną rozwiązania cechujące się atrakcyjnym, ale jednocześnie ekologicznym charakterem.

Agenda obejmie również cyfrowe produkty i usługi MULTIVAC, między innymi nowy portal klienta "myMULTIVAC", jak również inteligentne usługi i wsparcie na żywo, które zapewniają osiągnięcie maksymalnej wydajności i wysokiej wartości dodanej.

2. Krojenie i Pakowanie w Obróbce Mięsa

Jednym z najważniejszych punktów drugiej z imprez, poświęconej wszelakim rozwiązaniom dla przemysłu przetwórstwa mięsnego, będzie w pełni automatyczne krojenie i pakowanie przetworzonych produktów mięsnych na dwóch liniach krajalnic w nowym Centrum Zastosowań MULTIVAC. Scentralizowane sterowanie każdą linią pakującą z pomocą MULTIVAC Line Control (MLC) gwarantuje osiągnięcie maksymalnej niezawodności procesu. Uczestnicy będą mogli również dowiedzieć się, w jaki sposób mogą zwiększyć wydajność przy etykietowaniu i znakowaniu opakowań termoformowanych, a także jak podnieść efektywność procesu pakowania poprzez automatyczną kontrolę etykiet i nadruków. Program uzupełnią przykłady rozwiązań z branży mięsnej i wędliniarskiej oraz obszerna prezentacja wsparcia posprzedażowego firmy MULTIVAC.

Na koniec uczestnicy mogą zarejestrować się na ekskluzywne spotkanie z ekspertami „Meet the experts”, podczas którego zyskają okazję przedyskutowania z ekspertami MULTIVAC z Centrum Innowacji swych własnych pytań dotyczących wszystkich aspektów pakowania, żywności i aktualnych trendów.

Kolejne sesje

Cykl imprez będzie kontynuowany w kolejnych miesiącach, gdy odbędą się następne sesje poświęcone tematom interesującym branżę, zatytułowane: „Doświadczenie w produkcji liniowej i automatyzacji”, „Rozwiązania do pakowania białek, świeżych produktów i dań gotowych do spożycia”, „Rozwiązania dla branży przetwórstwa mięsa” zorganizowane przy współudziale TVI, „Rozwiązania dla małych i średnich przedsiębiorstw i biznesów wytwarzających produkty rękodzielnicze” oraz „Rozwiązania dla firm piekarniczych” z udziałem spółki-córkiFRITSCH.

Opracowano na podstawie informacji firmy MULTIVAC