Fabryka VPK w Radomsku już wcześniej otrzymała certyfikat BRC z oceną AA. Aktualny, najwyższy status AA+ uzyskany podczas niezapowiedzianego audytu potwierdza, że system działa prawidłowo w codziennym funkcjonowaniu firmy w odniesieniu do wszystkich wymagań BRC. Firma nieustannie motywuje swe lokalne zespoły pracowników do zdobywania kolejnych osiągnięć jakościowych. Organizuje szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne, stawia na pracę zespołową, angażuje kierownictwo, prowadzi audyty wewnętrzne i dzieli się z innymi swoimi sukcesami.
Uzyskanie oceny AA+ dla zakładu VPK Packaging Polska w Radomsku jest niezwykłym osiągnięciem. Bardzo wiele naszych produktów jest dostarczanych do firm z branży spożywczej, dlatego tak ważne jest dla nas zapewnienie klientom bezpiecznych, certyfikowanych opakowań. Cieszymy się, że osiągnęliśmy kolejny krok w budowaniu społecznej odpowiedzialności biznesu – mówi Anna Galant Total Quality Manager.
BRCGS (BRC Global Standards) to globalna norma bezpieczeństwa żywności wydana po raz pierwszy w 1998 roku, opracowana przez Stowarzyszenie Brytyjskich Sprzedawców. Uznawana przez sprzedawców detalicznych, firmy gastronomiczne i producentów żywności z całego świata. BRC wprowadza również pewnego rodzaju dyscyplinę w zakresie postępowania w kwestiach jakościowych. Tworzy w organizacji świadomość dostarczania produktu wysokiej jakości poprzez przestrzeganie wszelkich standardów higieny. To oczywiście daje dodatkowy impuls do zaangażowania VPK w realizację Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ.
Opracowano na podstawie informacji firmy VPK