W dniach 14 i 15 lutego w Łodzi odbędą się Warsztaty i Forum Wiedzy Managerskiej FoodFakty Science 4 Business, zatytułowane "Jakość i bezpieczeństwo opakowań i produktu zapakowanego", przygotowane przez portal FoodFakty. Wspomniane wydarzenie to kolejny projekt skoncentrowany na rozwoju zawodowym managerów w obszarze szerokiego tematu bezpieczeństwa i jakości żywności.
Odbędzie się ono w innowacyjnej formule opartej na wiedzy, w formie 45-minutowych zajęć warsztatowych z udziałem ekspertów, połączonych z możliwością networkingu i rozmów indywidualnych w komfortowych warunkach. Uczestnicy będą mogli wysłuchać prelekcji m.in. przedstawicieli firm Avery Dennison, CDM, J.S. Hamilton, KGL S.A., knoell oraz Sieć Badawcza Łukasiewicz, a także organizacji i stowarzyszeń branżowych oraz instytutów naukowych.
Wydarzenie skierowane jest do managerów ds. bezpieczeństwa żywności, jakości i bezpieczeństwa opakowań, kierowników obszaru pakowania, wszystkich osób mających realny wpływ na wybór i zarządzanie opakowaniami oraz bezpieczeństwem produktów zapakowanych - wyłącznie z firm produkujących lub dystrybuujących żywność. Warsztaty przeznaczone są zwłaszcza dla managerów firm z branż o wysokim wykorzystaniu opakowań plastikowych: mięsnej, rybnej, produktów RTE, mleczarskiej, napojów oraz mrożonek.
Rejestracja jest uwarunkowana dostępnością miejsc oraz profilem firm.
Organizatorzy zadbali o możliwość wyboru przez gości indywidualnej ścieżki uczestnictwa w warsztatach, na które złoży się ponad 20 propozycji tematycznych. Warsztaty będą realizowane w tym samym układzie w oba dni wydarzenia. Ilość miejsc na poszczególnych warsztatach jest limitowana wielkością sal.
Szczegóły wydarzenia są dostępne TUTAJ.
Opracowano na podstawie informacji Portalu FoodFakty.