Seria 9000 – kolejna technologia pakowania w ofercie TREPKO
27 Jan 2014 12:45

Dewizą wszelkich działań podejmowanych przez TREPKO jest ciągły rozwój produktów i usług. Jednym z jego rezultatów jest kolejna technologia pakowania w ofercie TREPKO – termoformowanie, napełnianie i zamykanie opakowań z folii termoformowalnych. Reprezentują ją maszyny Serii 9000, oferowane przez TREPKO w różnych konfiguracjach rozmiarów maszyny podstawowej, liczby rzędów oraz wielkości opakowań. Urządzenia typu 9003 oraz 9006 są przeznaczone do pakowania m.in. produktów tłuszczowych w małe porcje 10-25 ml, które mogą być oferowane na rynku HoReCa. Maszyny o większych gabarytach (modele 9100 i 9200) umożliwiają pakowanie produktów mleczarskich w porcje do 200 ml. Największą zaletą tych automatów jest możliwość łatwej zmiany układu rozcinania opakowań: od pojedynczych kubków poprzez układ 2x2, 2x3 lub inny, dowolnie wybrany przez użytkownika. Uniwersalność tych urządzeń w tym zakresie jest możliwa dzięki wykorzystaniu sekwencyjnego zespołu rozcinania. Automaty Serii 9000 są wyposażone w produkowane przez TREPKO systemy dozowania i podawania produktu. Dla produktów tłuszczowych możliwe jest zatem wykorzystanie bezpośredniego połączenia z linią produkcyjną w postaci kompensatora. W przypadku innych produktów mleczarskich odpowiedni dobór dozowników pozwala np. na pakowanie kilku wariantów smakowych jednocześnie. Opracowano na podstawie materiałów firmy TREPKO