Weber Food Technology zaprasza na targi FACHPACK
26 Aug 2024 13:03

„Line Up for Tomorrow” z Weber Food Technology – bardziej cyfrowo i w większym wymiarze niż dotychczas. Na targach FACHPACK w Norymberdze odwiedzający będą mogli zapoznać się z szerokim portfolio firmy Weber z zakresu całościowych koncepcji linii do produktów krojonych i kawałkowanych oraz innych produktów świeżych. Zostanie ona zademonstrowana na przykładzie wysokowydajnej, kompletnej koncepcji linii do przetwarzania i pakowania produktów krojonych.

Nowa, wydajna krajalnica Weber weSLICE 7500 oraz zintegrowane rozwiązanie do automatyzacji oparte na robotach Weber wePICK sprawiają, że linia jest niezwykle wszechstronna i dzięki temu stanowi doskonały wybór do wielu zastosowań i produktów, takich jak kiełbasa parzona, kiełbasa surowa lub ser. Dodatkową zaletą linii jest wydajna maszyna do opakowań termoformowanych Weber wePACK 7000, która wykorzystuje nową, nadającą się do recyklingu monofolię adapa o grubości materiału mniejszej o 25% i jednocześnie takiej samej sztywności co standardowe folie.

Portfolio Weber obejmuje innowacyjne zastosowania do wszystkich zakresów wydajności oraz wielkości partii. Kolejnym rozwiązaniem prezentowanym na stoisku będzie wePACK 4000. Kompaktowa maszyna termoformująca stanowi doskonałe rozwiązanie do pakowania mniejszych partii produktów krojonych lub kawałkowanych, takich jak kiełbaski i ziemniaki. Na targach FACHPACK firma zaprezentuje maszynę termoformującą do średnich zakresów wydajności, po raz pierwszy połączoną z niezwykle wydajną etykieciarką poprzeczną Weber weLABEL, która od teraz jest dostępna w wariantach etykieciarki folii górnej i etykieciarki folii dolnej dla wePACK 4000.

Aby możliwe było wykorzystanie pełnego potencjału zaawansowanej techniki, konieczne jest inteligentne połączenie wszystkich modułów liniowych oraz rejestrowanie i agregowanie wszystkich istotnych danych. Z tego względu szczególna uwaga zostanie poświęcona cyfryzacji produkcji żywności. Dzięki Weber Digital Factory Solutions producenci żywności zyskują dostęp w czasie rzeczywistym i przez całą dobę do wszystkich informacji, takich jak dane dotyczące produkcji, analizy czy raporty. Dzięki nim mogą szybko podejmować oparte na faktach decyzje, zwiększać potencjał produkcyjny i minimalizować straty.

***

Firma Weber Food Technology to jeden z wiodących dostawców systemów do przetwórstwa żywności, w tym produktów krojonych i kawałkowanych, a także do automatyzacji i pakowania produktów świeżych. Głównym celem przedsiębiorstwa jest ułatwienie życia klientom za pomocą zaawansowanych, indywidualnych rozwiązań i umożliwienie im optymalnej eksploatacji stosowanych systemów przez cały okres ich przydatności. Do sukcesu firmy przyczynia się każdego dnia ok. 1900 pracowników zatrudnionych w 26 fabrykach.

Opracowano na podstawie materiałów firmy Weber