Drób w opakowaniach MAP w Tesco
14 Jul 2014 21:13

10 lipca Tesco wprowadziło do wszystkich swoich sklepów nowy rodzaj opakowań, dzięki którym bez użycia jakichkolwiek konserwantów drób ma być świeży średnio o 2 dni dłużej niż sprzedawany luzem.
Po wprowadzeniu już kilka lat temu opakowań MAP w kategorii mięsa czerwonego, Tesco zdecydowało o wprowadzeniu tej technologii w kategorii drobiu. Już od 10 lipca klienci wszystkich sklepów Tesco będą mogli kupić elementy drobiowe w nowym typie opakowań.
Z danych Tesco wynika, że sprzedaż mięsa w opakowaniach MAP z roku na rok rośnie. "Coraz większa grupa klientów docenia wygodę jaką daje tego typu pakowanie" - zapewnia brytyjska sieć.
Nowe opakowania to przede wszystkim dłuższa świeżość mięsa - dzięki modyfikowanej atmosferze i mniejszemu dostępowi do tlenu. Poza tym, szczelne opakowanie gwarantuje, że przenoszone mięso nie zanieczyści klientom innych zakupów.
Sieć Tesco zarządza w Polsce siecią ponad 460 hiper- i supermarketów.
Źródło: portalspozywczy.pl