Nowa seria produktów Firmy Prospona do marmurkowania lodów, ciast i deserów zwanych Variegato, dostępna jest w idealnie dostosowanych słoikach Thermic o pojemności 1,2 kg. Dzięki odpowiedniej strukturze materiału słoik jest odporny na wysokie temperatury i stanowi świetną alternatywę dla szklanych słoików oraz puszek. Przeźroczystość opakowania pozwoliła na atrakcyjne wyeksponowanie produktu, a szerokie pole etykietowe ułatwiło przygotowanie czytelnej oraz ciekawej etykiety.
Pasty marmurkowe są to produkty otrzymane ze starannie wyselekcjonowanych owoców. Stanowią idealny owocowy dodatek wzmacniający smak i zapach lodów, tortów oraz deserów. Obecnie firma Prospona w swojej ofercie posiada następujące smaki Variegato: marakuja, mango, limonka, żurawina oraz czarny bez.
Firma Prospona to lider wśród polskich przedsiębiorstw produkujących owocowe dodatki dla cukiernictwa, piekarstwa oraz lodziarstwa, prowadzi udaną współpracę z Firmą RPC Superfos. Producent past ceni profesjonalną obsługę oraz szybki termin realizacji zamówienia.
Źródło: Grupa RPC