Reitzel, szwajcarski specjalista na rynku przypraw i sosów, wybrał wielowarstwowe butelki Hercules o pojemności 300 ml produkowane przez RPC Containers Corby jako nowe opakowanie wygodnej wielkości dla placówek gastronomicznych.
Pięć klasycznych sosów – keczup, majonez, musztarda Dijon, musztarda łagodno-ostra i sos tatarski – zostało wprowadzonych przez firmę Reitzel pod marką Hugo Reitzel. Praktyczne, łatwo wyciskane butelki Hercules łączą przyjazne dla użytkownika cechy konstrukcyjne z estetycznym wyglądem, który dodatkowo uatrakcyjniają duże kolorowe etykiety nalepiane, tworząc efektowne i stylowe opakowanie, odpowiednie na stoliki dla gości lub w bufecie. Firma Reitzel wyprodukowała także specjalny stojak na trzy butelki na stoliki restauracyjne.
Wielowarstwowa konstrukcja PP/EVOH/PP butelek zapewnia produktom wydłużony cykl życia na półce sklepowej, a możliwość stawiania butelek do góry dnem pomaga w wykorzystaniu każdej kropli produktu bez marnotrawstwa. Lekkie butelki są ponadto łatwe do trzymania i zapewniają dokładne odmierzanie porcji, a ściśle dopasowane zamknięcie pozwala utrzymać otwór w czystości.
„Butelki Hercules oferują zarówno stylowy wygląd, jak i wygodę, a wielkość 300 ml oznacza, że są to małe pojemniki łatwe do wyciskania, idealne dla restauracji każdego rodzaju” – stwierdził Philippe Michiels z Reitzel. „Ich dodatkowe zalety to wydłużona trwałość i możliwość przechowywania poza lodówką”.
Butelki Hercules, należące do standardowego asortymentu różnych wielowarstwowych butelek i słoików oferowanych przez RPC Blow Moulding, dostępne są w czterech wielkościach – 300 ml, 452 ml, 670 ml i 960 ml.
Na podstawie informacji Grupy RPC