Nowy wizerunek owoców w syropie Borde
19 Aug 2014 10:40

Firma Borde z siedzibą w Saugues w departamencie Haute Loire we Francji, specjalizująca się w produkcji przetworów z grzybów i owoców leśnych w syropie, odświeżyła wizualnie swoją serię czerwonych owoców poprzez wykorzystanie nowego opakowania wielowarstwowego produkowanego przez RPC Containers Corby.

Wszystkie osiem wersji – maliny, jagody, czarna porzeczka, jeżyny, żurawina, czerwona porzeczka, mieszanka owocowa i wiśnie – pakowane są w dostarczane przez RPC litrowe słoiki Classic z nowymi etykietami, które skupiają uwagę na owocach.

Atrakcyjne i praktyczne słoiki mają konstrukcję PP/EVOH/PP, która skutecznie chroni produkt przed dostępem tlenu i zapewnia okres przechowywania w warunkach niechłodzonych do 18 miesięcy, a jednocześnie zachowuje smak, aromat i jakość owoców. Opakowanie chroni właściwości organoleptyczne produktów i oddaje wizualnie smak owoców.

Półprzezroczysta powierzchnia pomaga maksymalnie wyeksponować starannie dobrane kolorowe owoce w punkcie sprzedaży. Uzupełnieniem tego efektu jest atrakcyjny projekt etykiet o czystych liniach, przedstawiający nowe logo, które zapewnia wysoką widoczność produktów i podkreśla ich jakość i świeżość.

Słoiki posiadają szeroki otwór ułatwiający podawanie zawartości łyżką i nalewanie, a zamknięcia o średnicy 80 mm dostarczane są przez RPC Halstead. To lekkie, łatwe do przenoszenia i odporne na pękanie opakowanie nadaje się idealnie do ruchliwych środowisk kuchennych.

Borde jest firmą rodzinną prowadzoną obecnie przez trzecią generację właścicieli. Jest ona liderem na rynku grzybów leśnych zbieranych ręcznie i zaopatruje w swoje produkty restauracje oraz konsumentów we Francji i na całym świecie. Linia wyrobów z czerwonych owoców – wytwarzanych w oparciu o to samo specjalistyczne doświadczenie w zakresie pozyskiwania i konserwacji najlepszych produktów – oferuje przepyszne owoce leśne, które smakują wspaniale podane jako samodzielne danie, są doskonałym dodatkiem do lodów, jogurtu lub twarożku albo mogą służyć jako nadzienie do tart i ciast. Mogą także być podawane zamiast polewy do wszelkiego rodzaju deserów.

„Zależało nam na opakowaniu, które zaznaczałoby nasz dorobek i doświadczenie, stwarzając charakterystyczny, indywidualny wizerunek dla naszych czerwonych owoców” – wyjaśnia Pierre Rasse, dyrektor ds. marketingu w Borde. „Ze względu na zamierzony efekt opakowania musiały być atrakcyjne i praktyczne oraz zapewniać ochronę i zachowanie wysokiej jakości owoców. Słoiki Classic spełniły nasze wymagania bardzo dokładnie, odzwierciedlając ekskluzywny charakter tej wyborowej serii”.

Źródło: Grupa RPC