Papierowe słomki w centrum uwagi webinarium firmy Henkel
21 Jun 2021 08:30

Coraz więcej branż przywiązuje dużą wagę do ekologii. Tak być powinno. W przypadku produktów codziennego użytku – takich jak słomki do picia – świadomość znaczenia zrównoważonego rozwoju rośnie zarówno wśród konsumentów, jak również wśród organów władzy i legislatorów. Tam, gdzie istnieje możliwość znalezienia alternatywnych rozwiązań dla tworzyw jednorazowego użytku, domagają się oni działań i promocji. Papierowe słomki z uwagi na swoją ekologiczność stają się coraz bardziej popularne – co dodatkowo odróżnia je od produktów z plastiku.

Papierowe słomki produkowane z wykorzystaniem klejów firmy Henkel są w stanie przetrwać zanurzenie w płynach przez ponad 4 godziny, nie tracąc nic ze swoich początkowych właściwości. W tym czasie klej i papierowe podłoże muszą pozostać całkowicie nienaruszone w cieczy, aby zapewnić konsumentowi przyjemne doznania podczas picia. Kleje firmy Henkel przeznaczone dla słomek papierowych spełniają ten wymóg i sprawdzają się w wielu różnych warunkach produkcyjnych. Niedawno Henkel Adhesives podpisała Europejską Kartę Zaufania dla Papierowych Słomek do Picia, ponieważ zaangażowanie w ochronę środowiska i bezpieczeństwo publiczne są priorytetami tej firmy.

23 czerwca br. o godzinie 9.00 oraz 17.00 letniego czasu środkowoeuropejskiego dr Monika Tönnießen, dr André Weiss, Christin Noack oraz Scott Farber zaprezentują przegląd stosownych przepisów prawnych dotyczących kontaktu klejów z żywnością, podzielą się informacjami na temat analiz oraz podyskutują o rozwiązaniach do klejenia wykorzystywanych w produkcji zrównoważonych i bezpiecznych dla żywności słomek z papieru. Aby uczestniczyć w tym webinarium – jak również w kolejnych, które przygotowuje firma Henkel – wystarczy zarejestrować się na nowej wirtualnej platformie firmowej Henkel Adhesive Forum.

Aby przejść do formularza rejestracyjnego kliknij tutaj.

Obecny kalendarz webinariów firmy Henkel jest dostępny tutaj.

Opracowano na podstawie informacji firmy Henkel