Nowa seria egzotycznych dań gotowych wiodącego francuskiego producenta żywności – firmy Soulié Restauration należącej do grupy William Saurin – prezentuje autentyczny wygląd na półkach sklepowych dzięki specjalnie zaprojektowanemu opakowaniu RPC Barrier Containers, które przypomina tradycyjne naczynie tajine.
Nowe opakowanie dla marki Garbit Soulié Restauration obejmuje wielowarstwowy pojemnik z polipropylenu termoformowany przez RPC Bebo Plastik oraz formowaną wtryskowo z PP pokrywkę produkowaną przez RPC Bramlage. Oba elementy opakowania mają ciepły kolor terakoty. W celu efektywnego znakowania marki na pokrywce wytłaczane są zdobienia oraz logo Garbit.
Poza atrakcyjną prezentacją w punktach sprzedaży i w domu, dzięki której pojemnik można podać bezpośrednio z piekarnika na stół, warstwa EVOH opakowania barierowego zapewnia skuteczną ochronę przed dostępem tlenu, wydłużając okres przechowywania produktu w warunkach niechłodzonych do 18 miesięcy. Co równie ważne, lekki i łatwy do przenoszenia pojemnik oferuje konsumentom maksymalną wygodę.
Wspólna praca nad tym najnowszym rozwiązaniem jest kontynuacją silnych relacji partnerskich między Soulié Restauration a RPC Barrier Containers, które w ostatnich latach współpracowały już nad kilkoma innowacyjnymi projektami opakowań do dań gotowych. Obok doświadczenia w dziedzinie technologii barierowej ważnym czynnikiem w wyborze firmy RPC była możliwość zakupu zarówno pojemników, jak i zamknięć od tego samego dostawcy.
„Opakowania RPC są atrakcyjne i praktyczne oraz zachowują jakość naszych dań gotowych” – powiedziała Camille Chatelain, menedżer ds. produktu w William Saurin. „Ważną zaletą dla nas było także szybkie reagowanie RPC podczas wszystkich prac nad projektem”.
Nowa seria Garbit obejmuje trzy pyszne warianty – kofta wołowa z pikantną kiełbasą merguez, warzywa z suszonymi owocami oraz kurczak z cytryną i oliwkami.
Źródło: RPC