Polak w jury konkursu World Beverage Innovation Awards
25 Aug 2015 11:52

Organizatorzy konkursu World Beverage Innovation Awards, którego celem jest promocja najwyższej jakości i innowacji w globalnym przemyśle napojowym, ogłosili nazwiska członków panelu sędziowskiego. Wśród jurorów zasiądzie Polak, Adam Bogacz z powołanej w bieżącym roku Rady Promocji Żywności Prozdrowotnej przy Stowarzyszeniu Naukowo – Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Przyznają oni nagrody w 26 kategoriach z zakresu produktów, marek, składników, opakowań, wzornictwa, wytwarzania i obróbki, zrównoważonego rozwoju, a także marketingu i narzędzi komunikacji.

W gronie jurorów, na których czele stanął Bill Bruce, redaktor naczelny i współzałożyciel organizatora konkursu, grupy mediowej FoodBev Media, znalazł się także Polak, Adam Bogacz, przewodniczący ukonstytuowanej w maju br. Rady Promocji Żywności Prozdrowotnej, której celem będzie przeciwdziałanie skutkom fatalnego sposobu odżywiania Polaków. Rada zamierza współpracować z władzami sanitarnymi, mediami - zwłaszcza tymi, które zajmują się problematyką żywności i żywienia - oraz z organizacjami handlowymi.

Pozostali jurorzy konkursu to: dr Lisa Carroll, dyrektor ds. technologii firmy Rexam; Larry Hobbs, dyrektor wykonawczy stowarzyszenia International Society of Beverage Technologists; dr Gail Barnes, niezależny konsultant z zakresu zrównoważonego rozwoju, opakowań i innowacji; Andy Black, właściciel i dyrektor generalny Springetts Brand Design Consultants; Mella Frewen, dyrektor generalna FoodDrinkEurope; Dominique Gagneux, szef organizacji Rainforest Alliance; Carlos Manuel Rebolledo, dyrektor ds. rozwoju i marketingu w Nuvinc Partners; Claire Phoenix, wydawca w FoodBev Media; Jan Hermans, sekretarz generalny stowarzyszenia AIJN (Stowarzyszenia Przemysłu Soków i Nektarów z Owoców i Warzyw Unii Europejskiej), oraz Sian Griffiths, wydawca i poszukiwacz trendów w FoodBev Media.

Na podstawie informacji FoodBev Media opracował TK