Podsumowanie Targów Warsaw Pack oraz Food Tech Expo
1 Jan 1970 09:57

Sorry, this entry is only available in Polish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

W dniach 23-25.11.2021 hale targowe kompleksu w Nadarzynie gościły setki wystawców i tysiące odwiedzających z sektorów opakowań oraz spożywczego.

U schyłku listopada w Ptak Warsaw Expo miało miejsce wyjątkowe podwójne wydarzenie. Z myślą o obopólnej korzyści zdecydowaliśmy się na ugoszczenie wystawców w naszym kompleksie jednocześnie w ramach targów Warsaw Pack oraz Food Tech Expo. Decyzję o wspólnej organizacji eventów podjęliśmy ze świadomością, jak blisko współpracują oba sektory. Dzięki temu wydarzenie było unikalną okazją do nawiązania cennych kontaktów biznesowych oraz zarówno wewnątrz-, jak i międzybranżowej dyskusji o rynku i panujących na nim trendach, innowacjach, rozwiązaniach.

Warsaw Pack to wielka wystawa firm z branży opakowaniowej. 

Odwiedziło nas wielu wystawców oferujących szeroką paletę produktów i usług, z których wydzielono ponad 6 gałęzi przemysłu. Można było znaleźć tu między innymi takie strefy jak:
– Opakowania – wyroby do przechowywania, ochrony, przewozu
– Techniki pakowania – prezentacja różnych systemów pakowania
– Etykiety, etykietowanie i druk – produkty marketingowe, informacyjne
– Automatyka i Robotyka – usługi i systemy z zakresu robotyki i automatyki
– E-commerce – dla sprzedaży internetowej
– Logistyka i magazynowanie – rozwiązania i usługi logistyczne oraz magazynowe

W ramach Warsaw Pack odwiedzający mogli wziąć udział w bogatych w cenną branżową wiedzę prelekcjach i konferencjach takich jak „Trendy i Innowacje w Opakowalnictwie”.

Food Tech Expo to targi skupiające się na przemyśle technologii spożywczych. Zakres branżowy targów obejmował 4 główne strefy:
– Maszyny specjalistyczne i linie technologiczne dla sektorów przemysłu spożywczego takich jak: mleczarski, mięsny, przetwórstwa rybnego, drobiarski, owocowo-warzywny, cukierniczy, młynarski, makaronowy i olejarski oraz alkoholowy
– Komponenty i dodatki produkcyjne do żywności takie jak: barwniki, substancje konserwujące, przeciwutleniacze, polepszacze smaku, suplementy czy dodatki modyfikujące strukturę
– Maszyny i urządzenia wspierające, akcesoria to między innymi: urządzenia do dozowania, konfekcjonowania, mycia i dezynfekcji, ogrzewania, chłodzenia, agregaty prądotwórcze i części zamienne do maszyn
– Usługi, badania i nauka – mogliśmy znaleźć tu również stowarzyszenia branżowe, szkolenia i doradztwo, sekcję BHP, usługi leasingowe i bankowe

Równolegle organizowane targi okazały się wielkim sukcesem. Cieszymy się, że wizytującym udało się nawiązać intratne współprace i kontakty biznesowe. Klienci opuścili hale targowe z podpisanymi kontraktami i bogatsi o cenną wiedzę o rynku.

Opracowano na podstawie materiałów organizatora